"Парцалена принцеса" от Ерин Уот

Животът на Ела далеч не е лесен. След смъртта на майка си, тя трябва да се оправя сама. Докато един ден не среща непознат, твърдящ, че е неин настойник – милиардера Кълъм Роял.

Той изважда Ела от мизерията, в която живее, и я представя в един свят на нечуван лукс. Съвсем скоро обаче момичето разбира, че нещо в това семейство не е съвсем наред. Синовете на Кълън – един от друг по-красиви – крият тайни и третират Ела като натрапник. А най-привлекателният от петимата, Рийд, е особено жесток с нея. Между тях прескачат искри и момичето не може да скрие, че е привлечено от него.

Но Рийд няма никакво желание да се доближава до Ела. За него тя няма място сред семейството. И МОЖЕ БИ Е ПРАВ…

Бях хвърлила око на тази книга още миналата година и когато разбрах, че издателство Егмонт ще я издадат много се зарадвах. В книгата определено има клишето "лошо момче" или по-скоро "лоши момчета", но само до тук. Авторите със сигурност успяха да ме заинтригуват с начина си на писане и измислената история за Ела и Рийд.

Историята се разказва от гледната точка на Ела, но смятам, че щеше да бъде по-добре ако можехме да видим и гледната точка на Рийд. Така всичко щеше да бъде по-ясно в обърканата ситуация.

Въпреки че Ела е едва на 17 години беше опознала живота на възрастен, докато се грижеше за болната си майка. Беше се научила да се грижи сама за себе си и изведнъж се появява милиардера Кълъм Роял, твърдящ че е неин настойник. Оказва се, че той и бащата на Ела - Стив са били най-добри приятели. Кълъм ѝ предлага сделка и Ела е изкушена и приема. Харесах персонажа на Ела, защото тя е едно изключително силно момиче опознала трудният живот на повечето хора в света. Не оставяше длъжна на момчетата Роял, които се държаха гадно с нея.

Рийд Роял още от самото начало беше описан като един арогантен тип, който е свикнал да командва всички и изведнъж идва Ела, която го изкарва извън кожата му. През цялото време докато четях книгата за мен персонажът на Рийд си оставаше мистериозен и това което направи в края на книгата и нарани Ела си оставаше загадка за мен. Надявам се в следващата книга на науча повече за него.

Заедно с Рийд опознаваме и Истън, който е на възрастта на Ела. И той също като другите си братя се държеше арогантно с нея, но постепенно двамата се опознаха и станаха доста добри приятели. Близнаците също промениха мнението си за Ела, както и тя своето и накрая в книгата всички заедно бяха едно сплотено семейство. Но знаете, че всеки щастлив момент не трае дълго и така в последните страници на книгата Ела е дълбоко наранена и огорчена. Най-големият син на Кълъм - Гидеон се държеше най-учтиво с нея, но до тук. Той беше в колежа и си идваше само за уикенда, но все пак привлече вниманието ми и бих искала да го срещна в следващата книга.

"Парцалена принцеса" се оказа една пленяващата интереса книга, която заслужава от вниманието ви. Семейство Роял ще ви оплете в мрежите без да осъзнаете и ще искате да четете още и още. Радвам се, че в скоро време ще имам възможността да прочета и втора книга от поредицата.

CONVERSATION

0 коментара:

Публикуване на коментар